El pregó dels infants de Santa Eulàlia

El joc com a vehicle per a la participació dels infants.

El Pregó dels Infants a les Festes de Santa Eulàlia és un projecte educatiu per a la promoció i difusió dels drets dels infants, recollits a la Convenció sobre els Drets de l’Infant (en vigor des del 1989) i el seu reconeixement com a ciutadans i ciutadanes de ple dret. 

 

El Pregó va dirigit als nens i nenes de cicle mitjà i superior de primària de les escoles de Barcelona. Té com a objectiu iniciar els infants en processos participatius basats en la corresponsabilitat i la ciutadania activa i fer conèixer les institucions polítiques i de participació ciutadana de Barcelona.

 

La metodologia proposada per a l’elaboració del pregó parteix de l’anàlisi de l’entorn proper dels infants i de com s’hi desenvolupen en la situació actual. Això farà que hagin d’observar el seu entorn amb una mirada crítica, analitzar el seu comportament i les seves emocions, i entendre la importància de les bones pràctiques a l’hora de preservar els seus drets. 

 

En aquest projecte, hi ha tres moments festius (el dia de l’encàrrec del pregó i el de la seva lectura i el de la lectura dels decàlegs de districte) on es promou l'autonomia i iniciativa personal, el coneixement i la interacció amb el món físic i les competències específiques centrades a conviure i habitar el món. No obstant, aquest any la lectura del pregó s’ha hagut de fer en format virtual en el que els i les alumnes han participat en un escape room digital.

Per saber-ne més: Pregó de Santa Eulàlia

Client:

Damm

Tipus:

Jocs i gamificacions

Data

2016

© 2019 Jocs al segon